Scris de 11:37 pm Actualitate Views: 0

Trudeau confirmă atacul cibernetic asupra infrastructurii canadiene, dezvăluit pentru prima dată în scurgerea documentelor secrete ale Pentagonului

Infrastructura energetică canadiană nu a suferit nicio daună fizice în urma unui atac cibernetic care a fost menționat în documentele secrete americane, a declarat luni premierul Justin Trudeau, relatează Reuters.

Justin TrudeauFoto: Andrej Ivanov / AFP / Profimedia

Un grup pro-rus de hackeri ar fi putu viza infrastructura energetică a Canadei în februarie, a raportat New York Times, citând documentele scurse ale Pentagonului.

„În ceea ce privește rapoartele de atacuri cibernetice împotriva infrastructurii energetice canadiene, pot confirma că nu au existat daune fizice la nicio infrastructură energetică canadiană în urma atacurilor cibernetice”, a spus Trudeau reporterilor din Toronto, ca răspuns la o întrebare despre informațiile scurse.

Ministerul britanic al Apărării a declarat marți că există „un nivel grav de inexactitate” în presupusele scurgeri de informații clasificate ale SUA, relatează Reuters, în timp ce investigațiile…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close