Scris de 1:56 am Actualitate Views: 0

Ministru francez, după declaraţiile controversate ale preşedintelui Macron: Franţa este un aliat de încredere al SUA, dar discută şi cu China

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a declarat miercuri că Franţa este un „aliat solid şi de încredere” al Statelor Unite, dar că este necesară implicarea Chinei, după declaraţiile controversate ale preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Bruno Le MaireFoto: Ludovic Marin / AFP / Profimedia Images

„Intenţionăm să rămânem aliaţi puternici şi de încredere ai Statelor Unite ale Americii. Să nu înţelegeţi greşit”, a spus Bruno Le Maire, care a participat la reuniunile de primăvară, de la Washington, ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, relatează AFP și Agerpres.

„Înainte de a merge în China, preşedintele Macron l-a sunat pe preşedintele Biden (…) pentru a coordona efectiv poziţiile americane şi franceze faţă de China”, a subliniat ministrul francez.

Preşedintele Macron a provocat un val de neînţelegere în SUA şi în Europa făcând apel la Uniunea Europeană să nu urmeze Washingtonului sau…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close