Scris de 6:22 pm Actualitate Views: 0

Kramatorsk, oraşul ucrainean care supravieţuieşte doar prin militari. „Vecinii mei sunt fie plecaţi din oraş, fie sunt pe front”

Unul dintre cele mai importante oraşe ucrainene din regiunea Doneţk, Kramatorsk, trăieşte zi de zi sub presiunea atacurilor aeriene şi sub ameninţarea unor eventuale atacuri terestre în cazul în care Bahmut ar cădea, transmite corespondentul Agerpres, într-un reportaj de la fața locului.

Imagine din orașul Kramatorsk, UcrainaFoto: Agerpres

Localitatea, care avea peste 200.000 de locuitori, este acum depopulată. Ea a devenit cartierul general al armatei ucrainene pe frontiera de est, iar cele câteva supermarketuri care încă mai funcţionează îşi vând marfa în special militarilor. Toate hotelurile şi restaurantele sunt închise, iar blocurile, multe dintre ele afectate de explozii, sunt aproape goale.

„Vecinii mei sunt fie plecaţi din oraş, fie sunt pe front”, a declarat pentru Agerpres un bărbat de peste 60 de ani, care deşi nu este înrolat în armată a decis să rămână în Kramatorsk, situat la doar 50 de kilometri de linia frontului.

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close