Scris de 12:21 pm Actualitate Views: 0

China pune reguli stricte pentru răspunsurile date de chatboți: să respecte „linia” partidului comunist și să reflecte „valorile socialiste”

Autoritățile din China au întocmit un „draft” cu câteva reguli pe care creatorii de chatboți stil ChatGPT vor trebui să le respecte, astfel că răspunsurile acestor agenți conversaționali vor trebui să se conformeze sistemului strict de cenzură. Nu va fi ușor, deoarece chatboții dau adesea răspunsuri eronate sau ciudate.

ChatbotiFoto: Rokas Tenys, Dreamstime.com

Autoritatea Cyberspace Administration of China a întocmit un set de reguli care să se aplice diverșilor chatboți care vor fi lansați, scrie New York Times. Nu sunt regulile finale, dar ele sunt stricte, mai ales că și chatboții vor trebui să respecte regulile dure de cenzură pe care site-uri și aplicațiile online nu au voie să le încalce.

Răspunsurile oferite de chatboți vor trebui să se conformeze cu „linia” partidului comunist, să nu denigreze în niciun fel conducerea și să evite cu totul subiecte extrem de sensibile, cum ar fi masacrul din piața Tiananmen (1989).

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close