Scris de 8:54 am Actualitate Views: 0

Andrei Pleşu, despre IPS Teodosie: „Un subofiţer încruntat, îndrăgostit soldăţeşte de Putin”. Orice ar face și orice ar spune, nu poate fi amendat instituțional de nimeni și de nimic

Scriitorul Andrei Pleşu se declară uimit de comportamentul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, care „vorbește și acționează cu o siguranță de sine, cu o radicalitate care nu au nimic de a face cu smerenia, cu slujirea, cu iubirea aproapelui”, iar orice ar spuneși ar face nu poate fi amendat instituţional de nimeni şi de nimic.

Andrei PlesuFoto: AGERPRES

  • „Sînt uimit, de mai multă vreme, de comportamentul public al ÎPS Teodosie de la Constanța. Vorbește și acționează cu o siguranță de sine, cu o radicalitate care nu au nimic de a face cu smerenia, cu slujirea, cu iubirea aproapelui. Iubirea și slujirea de sine prevalează.
  • Are mereu dreptate, face fișe de cadre „adversarilor” (cu neveste prost alese), evacuează, nemilos, cel puțin jumătate din lumea creștină („Au catolicii Sfînta Lumină? N-au!”).
  • Un adevărat apostol al neamului, un Sfînt Pavel (redevenit Saul din Tars…), un subofițer încruntat, îndrăgostit soldățește…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close