Scris de 4:22 am Actualitate Views: 0

Incident deasupra Mării Negre, aproape de România: Un Suhoi rusesc a șicanat o aeronavă poloneză. „Manevre agresive și periculoase. Echipajul a reușit să redreseze avionul și să aterizeze pe aeroportul Kogălniceanu”

​Ministerul Apărării anunță că o aeronavă a Poliţiei de frontieră din Polonia a fost interceptată deasupra Mării Negre, la 60 de km de spaţiul aerian al României, de un avion de vânătoare rusesc, iar echipajul polonez a reuşit redresarea avionului şi a aterizat în siguranţă pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, niciun membru al echipajului nefiind rănit.

Avion de luptă Suhoi Su-35Foto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Într-un comunicat difuzat sâmbătă seară, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că „vineri, 5 mai, o aeronavă de tip L410 TURBOLET din dotarea Poliției de frontieră poloneze, care executa, în cooperare cu Poliția de frontieră română, misiuni de patrulare de rutină sub egida Frontex deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, a fost interceptată, în jurul orei 13.20, la aproximativ 60 de km Est de spațiul aerian al României, de un avion rusesc de vânătoare tip Suhoi Su-35”.

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close