Scris de 9:46 pm Actualitate Views: 0

Salman Rushdie spune că libertatea de exprimare în Occident este ameninţată și condamnă rescrierea cărţilor pentru a elimina limbajul ofensator

La nouă luni după ce a fost înjunghiat pe scenă, în urma atacului pierzându-şi un ochi, apreciatul autor Salman Rushdie a avertizat, într-un rar discurs public, că libertatea de exprimare în Occident este ameninţată, relatează News.ro citând BBC.

Salman RushdieFoto: Dennis Van Tine/STAR MAX/IPx / AP / Profimedia

Salman Rushdie, în vârstă de 75 de ani, a transmis un mesaj video la evenimentul British Book Awards, care a avut loc luni şi unde a primit premiul Freedom to Publish.

Rushdie a declarat că, în opinia sa, libertatea de exprimare în Occident se află acum într-un moment critic. „Acum, când mă aflu aici, în SUA, trebuie să mă uit la atacul extraordinar asupra bibliotecilor şi asupra cărţilor pentru copii din şcoli. Atacul asupra ideii de bibliotecă în sine”, a spus el. „Este deosebit de alarmant şi trebuie să fim foarte conştienţi de acest lucru şi să luptăm foarte mult împotriva lui”, a comentat Salman Rushdie.

Scriitorul,…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close