Scris de 1:30 pm Politica Views: 0

„Hakuna matata” | Ceremonie de rămas-bun în Tanzania. Localnicii iau tabloul cu Klaus Iohannis și se aruncă în apă, sub ochii președintelui (VIDEO)

Klaus Iohannis, președintele României, și Carmen Iohannis au avut parte de o surpriză de proporții la finalul vizitei pe care au efectuat-o în Tanzania.

O înregistrare video arată cum își iau rămas-bun localnicii de la cuplul prezidențial al României, aceștia strigând urări în jurul tabloului lui Klaus Iohannis.

Apoi, unul dintre loclanici ia tabloul președintelui României, aleargă și se aruncă în apă. Pe înregistrare se aude foarte clar „Hakuna matataIohanes!”, o urare des folosită în Africa. De un astfel de rămas-bun cu totul neașteptat a avut parte, de altfel, și Carmen Iohannis.

Această frază provine din dialectul „swahili”. Este folosită mai ales în Africa de Est. Fiecare cuvânt are un sens: „Hakuna” poate fi tradus cu „Nu există” și „Matata” cu „Probleme”.

În consecință, expresia înseamnă „fără probleme”. Cei care o folosesc (mai ales Zanzibar, Kenya și Tanzania) vor să exprime că „totul…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close