Scris de 2:58 am Lifestyle Views: 4

Vegetarienii consumă cu 3% mai multe alimente ultra-procesate

  • Alimentele ultra-procesate (UPF) reprezintă minim 20% din dieta zilnică.
  • Imperial College London a analizat obiceiurile alimentare a 200.000 oameni.
  • În cazul vegetarienilor, consumul de UPF este cu 3% mai mare.
  • Alimentele ultra-procesate includ carnea procesată, biscuiții sau chipsurile.
  • Consumul de UPF este asociat cu riscuri crescute de obezitate, boli de inimă, cancer.
  • Studiul subliniază necesitatea unor politici alimentare.

Expresia „ești ceea ce mănânci” căpătă o nouă conotație pentru vegetarieni. Asta pentru că răspunsul ar fi: alimente ultra procesate. Un studiu realizat de Imperial College London pe 200 de mii de persoane vine cu o concluzie clară: persoanele vegetariene consumă cu 3% mai multe alimente ultra procesate decât cei care includ în dietă carnea.

O altă concluzie îngrijorătoare: consumul de alimente ultra procesate reprezintă mai bine de 20% din dieta zilnică, indiferent de dieta participanților la analiză. Alimentele ultra procesare…

Citeşte mai mult

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close