- Alimentele ultra-procesate (UPF) reprezintă minim 20% din dieta zilnică.
- Imperial College London a analizat obiceiurile alimentare a 200.000 oameni.
- În cazul vegetarienilor, consumul de UPF este cu 3% mai mare.
- Alimentele ultra-procesate includ carnea procesată, biscuiții sau chipsurile.
- Consumul de UPF este asociat cu riscuri crescute de obezitate, boli de inimă, cancer.
- Studiul subliniază necesitatea unor politici alimentare.
Expresia „ești ceea ce mănânci” căpătă o nouă conotație pentru vegetarieni. Asta pentru că răspunsul ar fi: alimente ultra procesate. Un studiu realizat de Imperial College London pe 200 de mii de persoane vine cu o concluzie clară: persoanele vegetariene consumă cu 3% mai multe alimente ultra procesate decât cei care includ în dietă carnea.
O altă concluzie îngrijorătoare: consumul de alimente ultra procesate reprezintă mai bine de 20% din dieta zilnică, indiferent de dieta participanților la analiză. Alimentele ultra procesare…