- În Moldova, pe lângă tradiționalele sarmale, mănânci și borșul scăzut.
- Divin este un tip de coniac moldovenesc, produs din vinuri distilate, similar cu brandy-ul.
- Muntenia merge mai pe clasic. Mesele sunt pline de sarmale, mici, piftie.
Azi e 1 Decembrie, iar pe mesele multor români se găsesc bucate tradiționale speciale. Dacă te-ai săturat de sarmale și mămăligă, te poți inspira din bucatele tradiționale ale fiecărei zone.
Ce se mănâncă în Moldova?
În Moldova, pe lângă tradiționalele sarmale, mănânci și borșul scăzut. Este o mâncare care are la bază două ingrediente principale: varza murată și costițe de porc. Are un gust acrișor și este o rețetă perfectă pentru iarnă. Trecem și la dulciuri specifice moldovenești. Baba Neagră e o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, iar Cușma lui Guguță este compusă din clătite, vișine proaspete, cremă dulce de smântână și ciocolată neagră.
Divin este un tip de coniac moldovenesc, produs…