Scris de 3:00 am Lifestyle Views: 0

Ce mănâncă românii de 1 decembrie?

  • În Moldova, pe lângă tradiționalele sarmale, mănânci și borșul scăzut.
  • Divin este un tip de coniac moldovenesc, produs din vinuri distilate, similar cu brandy-ul.
  • Muntenia merge mai pe clasic. Mesele sunt pline de sarmale, mici, piftie.

Azi e 1 Decembrie, iar pe mesele multor români se găsesc bucate tradiționale speciale. Dacă te-ai săturat de sarmale și mămăligă, te poți inspira din bucatele tradiționale ale fiecărei zone.

Ce se mănâncă în Moldova?

În Moldova, pe lângă tradiționalele sarmale, mănânci și borșul scăzut. Este o mâncare care are la bază două ingrediente principale: varza murată și costițe de porc. Are un gust acrișor și este o rețetă perfectă pentru iarnă. Trecem și la dulciuri specifice moldovenești. Baba Neagră e o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, iar Cușma lui Guguță este compusă din clătite, vișine proaspete, cremă dulce de smântână și ciocolată neagră.

Divin este un tip de coniac moldovenesc, produs…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close