Scris de 5:37 pm Lifestyle Views: 0

Țările cu cea mai bună mâncare din lume în 2022. Pe ce loc se clasează România 

Bucătăria mediteraneeană este considerată cea mai bună din lume, iar două țări din această regiune ocupă primele poziții ale topului.

Site-ul tastatlas.com a publicat topul celor mai bune gastronomii în 2022, iar clasamentul a fost alcătuit în urma voturilor publicului.

Bucătăria mediteraneeană domină topul și este preferata celor care au votat, căci podiumul este ocupat de Italia (locul 1), Grecia (locul 2) și Spania (locul 3).

România se află în prima parte a clasamentului, pe locul 22 din 95 de poziții, după Ungaria și înainte de Filipine. Bucătăria românească a fost considerată de cei care au votat mai bună decât bucătării renumite precum cea thailandeză (locul 30), austriacă (locul 33), libaneză (locul 40).

Printre produsele și preparatele tradiționale românești menționate de site-ul tastatlas.com se numără salamul de Sibiu, babicul, cașcavalul afumat, micii, mămăliga, chiftelele, drobul, salata de vinete, cozonacul și amandinele.

Clasate pe primele două poziții, gastronomia italiană și cea grecească sunt recunoscute pentru bogăţia și diversitatea lor și adună cele mai proaspete și mai sănătoase ingrediente: peşte şi fructe de mare, ulei de măsline, legume și fructe, numeroase produse lactate și brânzeturi proaspete și maturate, carne de miel, porc și pui, miere, paste proaspete.

Cele mai bune gastronomii 2022 top png

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close