Scris de 5:13 pm Actualitate Views: 0

Germania vrea ca statele UE cu un grad ridicat de îndatorare să-şi reducă datoria cu 1% din PIB pe an / Țările cu cel mai ridicat nivel al datoriei guvernamentale

Planificata reformare a reglementărilor fiscale din UE ar trebui să solicite guvernelor ţărilor cu un grad ridicat de îndatorare să-şi reducă în fiecare an datoria cu cel puţin 1% din PIB, se arată într-un document al autorităţilor germane consultat de agenția Reuters, citează Agerpres.

Consiliul EuropeanFoto: Martin Bertrand / Alamy / Alamy / Profimedia

Documentul, pregătit pentru a fi prezentat în următoarele luni în cadrul discuţiilor din blocul comunitar, prevede ca ţările cu grad mediu de îndatorare să-şi reducă în fiecare an datoria cu minim 0,5% din PIB.

UE încă nu a definit ce ţări vor fi clasificate ca având „un grad ridicat de îndatorare”, dar în prezent cel mai ridicat nivel al datoriei guvernamentale ca procent din PIB în rândul statelor membre UE se înregistrează în Grecia (178%) şi Italia (147%).

Conform unei propuneri consultate de Reuters, vor fi menţinute limitele existente din UE de 3% din PIB pentru deficitul…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close