O bună parte a românilor a ținut post. Așa cum se face trecerea de la „de dulce” la „de post”, așa trebuie făcută și trecerea de la „de post”, la „de dulce”, susține dr. Florin Ioan Bălănică, specializat în terapie medicală nutrițională și psihonutriție.
Cos de PasteFoto: Evgeniya Tiplyashina | Dreamstime.com
De ce?
“Pentru că alimentele care conțin proteină de origine vegetală sunt diferite de alimentele care conțin proteină de origine animală. Deci, în primele zile după ce se termină postul, trebuie introduse aceste alimente cu proteină de origine animală gradual, treptat. Aici intră și oul, bineînțeles”, explică el.
Care sunt proteinele de orgine animală în ordinea importanței lor din punct de vedere nutrițional?
- Albușul din ou este cea mai importantă proteină. Tocmai de aceea majoritatea proteinelor pentru sportivi se fac din albuș sau din zer din lapte.
- Zerul din lapte de unde provin iaurturile,…